Idag finns det tunna, lätta och hållbara glas för all synfel. Vi är experter på alla sorters glas och har toppmodern utrustning för att helt kunna individanpassa Dina progressiva glasögon.

Vi har valt  ESSILOR-OPTILEKS-NOVAX  världsledande tillverkare av precisionsoptik – som partner och huvudleverantör.

Baserat på Dina önskemål och vad synundersökningens resultat visar rekommenderar vi ett glas som passar Dig.

Om Du ur ett hållbarhetsperspektiv vill återanvända dina gamla bågar så har vi en egen inslipningsverkstad som gör att vi kan montera nya glas i Din favoritbåge. Fråga oss så hjälper vi Dig.

Olika typer av glas:

  • Enkelslipade glas: Dessa glas är anpassade för ett specifikt avstånd, tex. långt eller nära håll. Någon gång runt 40-45 års ålder blir det svårt att läsa med sina avståndsglasögon och då finns det möjlighet att kombinera avstånd/nära i ett progressivt glas
  • Progressiva glas: Progressiva glas finns i många olika varianter. De senaste glasen görs individanpassade för varje person.
  • Glas för ”trötta” ögon är speciellt anpassade för Dig som använder digitala enheter mycket. Glasen avlastar seendet framförallt på nära håll och motverkar svidande, trötta och ansträngda ögon. Rekommenderas för Dig mellan 15 och 45 år.
  • Terminalglasögon är glas anpassade för arbete vid skärm. När enkelslipade glas inte räcker till för att både se bildskärmen och tangenterna behöver Du när-progressiva alternativt rumsprogressiva glas.
  • Glas för dig som kör bil mycket. Glasen är designade för att ge skarp, klar syn vid bilkörning. De ger betydligt mindre bländning från mötande trafik och gatubelysning, genom att de kompenserar för effekten av strålkastare från mötande trafik på natten och för skarpt solljus på dagen.
  • Färgskiftande glas – fotokromatiska glas. Det är glas som anpassar sig efter ljuset, eller mer exakt efter UV-strålningen. De är helt ofärgade inomhus medan utomhus anpassar det sig efter dagsljuset. Vi fullt solljus blir de mörka som solglas.